Dagelijks krijgen we te maken met verhuisstress bij onze klanten. Met name voor drukke (jonge) gezinnen kan verhuizen een hele uitdaging zijn. De kinderen moeten op tijd naar school, je moet het huishouden draaiende houden en tegelijkertijd de boel inpakken en verhuizen. Hoe regel je dat allemaal?

Voorbereiding

In de praktijk blijkt dat een goede voorbereiding essentieel is. Maak bijvoorbeeld op tijd een kennismakingsgesprek met je verhuisbedrijf. Zij kunnen je vertellen wat de mogelijkheden zijn en waarmee ze jullie van dienst kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Spullen inpakken; 
  • Verhuisdozen nummeren; 
  • Kasten demonteren; 
  • Monteren. 

TIP! Zelf aan de slag? Bespaar tijd en maak gebruik van onze handige verhuischecklist.

Financiën

Zorg dat je het kostenplaatje vooraf helder hebt. Wat geef je uit handen en wat gaat dat je kosten? Vraag een heldere offerte aan of bereken je verhuiskosten met onze handige online prijscalculator. Vooraf weten wat je kwijt bent geeft rust en financieel overzicht.

Ben je begonnen met inpakken maar zie je het halverwege niet meer zitten? Bel ons gerust, we nemen het van je over en zorgen ervoor dat alles op tijd klaar staat.

5 Tips voor verhuizen met kinderen

Verhuizen is een emotionele gebeurtenis voor kinderen; een nieuwe school, andere kinderopvang en afscheid nemen van vriendjes en vriendinnetjes. Hoe kun je je kind(eren) hierbij begeleiden? Vijf praktische tips:

1. Bereid je kind goed voor

Heb je een peuter in huis? Wacht dan even met vertellen over de verhuizing. Kinderen op deze leeftijd hebben nog weinig besef van tijd. Als je ze vier weken van tevoren op de hoogte stelt is dat vroeg genoeg. Voor de beeldvorming van je kind is het fijn als je het nieuwe huis en de nieuwe school ook kunt laten zien. Is je kind al wat ouder dan kun je het gerust wat eerder vertellen.

2. Betrek de kinderen bij de verhuizing

Kinderen vinden het leuk om te helpen en ‘erbij’ te horen. Betrek ze dan ook bij het verhuisproces. Maak bijvoorbeeld gebruik van een speciale kinderverhuisdoos. Bij ons zijn deze kleurrijke doosjes gemaakt door mensen met een beperking, extra leuk. Je kind ‘helpt’ mee door zijn of haar knuffel en andere kleine spulletjes in te pakken en zelf naar de vrachtwagen te brengen en later ook weer uit te laden.

3. Boekjes over verhuizen

Er zijn meerdere leuke boekjes over verhuizen geschreven die je aan je kind kunt voorlezen. “Vandaag gaan we verhuizen” van Annemarie Bon, “Bobbi gaat verhuizen” of “Bah! We gaan verhuizen!” van Martha Altres zijn bijvoorbeeld fijne boekjes. Ook op YouTube zijn er leerzame filmpjes te vinden over verhuizen.

4. Wees positief over de verhuizing

Probeer de spanning buiten de deur te houden en benadruk juist de positieve kanten van verhuizen. Een nieuwe, groot huis, een mooie kamer en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Wees enthousiast! Samen kunnen jullie de nieuwe buurt gaan ontdekken en je kind mag het behang uitzoeken voor op zijn of haar nieuwe kamer.

5. Kies ruim op tijd een nieuwe school

Verhuizen jullie naar een andere plaats dan is de kans groot dat je kind ook naar een andere school, opvang of peuterspeelzaal gaat. Zorg ervoor dat je die op tijd geregeld hebt zodat je kind alvast een middagje kan proefdraaien en kan kennismaken met de juffen, meesters en andere kinderen.

BONUS TIP!

Een van onze eigen verhuizers bouwde met zijn kinderen een prachtig kasteel van een stapel lege verhuisdozen (zie foto). Plus ze maakten een échte ophaalbrug van een garderobe-box. Een superleuk idee om die saaie verhuisdozen nieuw leven in te blazen!

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op. We staan voor je klaar.

Contact

Aad de Wit Verhuizingen B.V.
Email: verhuizingen@aaddewit.nl

Haarlemmerstraatweg 167a
1165 MK Halfweg
020 - 4227117

Castricummerwerf 40
1901 RV Castricum
0251 - 65 24 39

Keizersgracht 452
1016 GD Amsterdam
020 - 4227117

Stel hier je vraag of bereken direct je verhuizing!

Contactformulier
Maak een gratis afspraak